Dijital Dönüşümde Kuika Platformu

|

Yazılım sektörü, şu anda dijital dönüşümün kalbinde yer almakta. Şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde günden güne ihtiyaçları artış gösteriyor. Aynı zamanda, bu ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanması ve sürdürülebilirliği ciddi oranda önem taşıyor. Çoğu şirketin bu durumda karşılaştığı en büyük problemlerden bir tanesi yazılım sürecinin uzun sürüp günün sonunda ihtiyacı karşılayamaması. Dünyaca ünlü araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner’ın söylemine göre “Yazılım süreçlerinin %75’i ihtiyaçları karşılayamamaktadır” şeklindedir.

Stackoverflow geliştirici anketinden alınan verilere göre prototipleme, User Interface (UI) belirlenmesi ve UI Logic sürecinin kontrol edilmesi gibi konuların ilgili projenin hayata geçme süresini bir hayli yükselttiğini gösteriyor. Ek olarak, front-end teknolojisinin de dinamik olması en büyük zorluklardan bir tanesi olarak gözüküyor. Bu noktada, bahsi geçen süreçlerdeki yükü majör şekilde hafifleten yazılımlar, yazılımcıları daha yüksek algoritma gerektirecek noktalara odaklanmaya müsaade eder.

Kuika platformu, yukarıda sıraladığımız pek çok sorunu çözen bir nevi front-end robotu olarak nitelendirilebilir. Kuika platformunda;

  • İş analistleri kendi bileşen kütüphaneleri varsa onları kullanarak, veya open-source bileşen kütüphanelerini kullanarak sürükle bırak işlemlerle tasarım yapabilirler.
  • Oluşturulan tasarım ortamında bir UI logic tanımlama olanağı da mümkündür.
  • Kolayca prototipleme işlemleri yapılabilir.

Bu gibi özellikler kullanıcıya hem zaman, hem de maliyet avantajı sağlar.

Yapılan sürükle-bırak işlemlerin kod çıktıları, web ortamında React.Js ve Angular olarak alınabilir. Ayrıca, mobil ortamda Android için Kotlin ve iOS için Swift front-end kod çıktısı almak da mümkün. Bu özellik, Kuika platformunu diğer platformlardan ayıran en önemli özelliklerden yalnızca bir tanesidir. Kuika platformunda yer alan diğer özellikler ise;

  • Herhangi bir sisteme API aracılığıyla kolayca bağlanabilir.
  • Versiyonlama özelliği sayesinde her zaman eski versiyonlara dönülebilir.
  • Tasarımlar takım içi onay sürecine sokulabilir.
  • Komponent bazlı yorumlar yapılarak takım iletişimi bir üst seviyeye çıkarılabilir.

Şeklinde sıralanabilir.

Dijital dönüşümün yüksek önem kazanmış olduğu bu dönemde hızlı ve verimli olarak yol almak fazlasıyla önemli. Pacific Research adlı araştırma firmasından alınan veriler, ürün geliştirmede front-end tarafının en yüksek zaman ve maliyete sahip olduğunu gösteriyor.

Özetle, Kuika platformu, kullanıcılara bahsi geçen tüm bu avantajları sağlayıp, yazılımcı kaynağının daha yüksek algoritma gerektiren işlemlere odaklanmasını sağlar. Diğer bir açıdan bakıldığında, Kuika platformu aslında bir nevi ekip arkadaşı olarak konumlanıyor. Kuika’yı hemen deneyimleyebilmek için kuika.com adresinden demo talep ederek bugün siz de dijital dönüşüm süreçlerinizi hızlandırmaya başlayabilirsiniz. :)

Kuika